Utolsó kommentek

NYOMJ EGY LÁJKOT!

Anglia, élet és munkavállalás

Ha angliai munkavállalást tervezel, jó helyen jársz. Ennek a blognak a célja ugyanis az informálás és a tapasztalatok megosztása.

NYOMJ EGY LÁJKOT!

My VisitorStat

2011.02.17. 09:05 Árpádiusz

Munkakeresés haladóknak-Bevezetés

 Sokan úgy gondolják, hogy az Angliába való munkavállalást már Magyarországról el lehet kezdeni. Nos, ők tévednek. A lehető legnehezebb és talán a legértelmetlenebb, ha valaki maga próbál munkát keresni, úgy, hogy angol állásra pályázik otthonról. Most nem arról beszélek, hogy valaki megkeres egy vámszedő céget Magyarországon és rájuk bízza a sorsát, hanem olyanokról, akik maguk próbálkoznak például az internetes álláshirdető oldalak segítségével. Semmi esély. Miért? Mert a munka itt van, Ti viszont nem. Másrészt, figyelembe kell venni, hogy sok esetben a cégek figyelmen kívül hagyják a magyar tapasztalatot, viszont megkövetelik az angol referenciát és munkatapasztalatot. Ennél fogva az esetek többségében nem számít se a szakma, se a nyelvtudás szintje. Persze vannak kivételek, de ez esetben a belső segítség az, ami a siker kulcsa. Vagyis, ha van valaki, aki beprotezsál, akkor nyert ügyed van.

 Sajnos a többség nem rendelkezik patrónussal, ezért nekik a következőt menetrendet tudom ajánlani.

1. Kiutazás Angliába

2. Regisztráció ügynökségeknél

3. Az első munkaajánlat elfogadása válogatás nélkül

4. Munka melletti munkakeresés

Gondolom, most sokan meghökkennek: „Jöjjek ki a bizonytalanba, munkaajánlat nélkül?” A válaszom: igen!  Legyél bátor, de ne legyél bolond! Vagyis:

-  Tedd meg a szükséges előkészületeket. Intézd el otthon, amit kell. Legyen szó orvosról vagy papírmunkáról, az legyen meg időben

- Tervezd meg a kiutazást. Fontos a jó időzítés, hiszen, ha rosszkor jössz ki, akkor nehezen fogsz munkát találni.

 - Legyen elég tartalék pénzed. Senkinek se garantálhatom, hogy már másnap dolgozni fog. Jobb, ha valaki pár hét kieséssel kalkulál, mintha túlzottan optimista és a végén elfogy a pénze.

Szeretném kihangsúlyozni, hogy mennyire fontos a nyelvtudás. Én szerencsés helyzetben vagyok, mert jó nyelvérzékkel rendelkezem, de persze nem vagyunk egyformák. Vannak, akiknek kifejezetten nehezére esik a nyelvtanulás, de ha valaki nem akar kudarcot vallani, akkor muszáj tennie valamit. Csak abba gondoljon bele mindenki, hogy mennyire nehéz otthon munkát találni. Egy olyan környezetben, ami számunkra idegen, úgy, hogy nem értjük mi folyik körülöttünk, egy SMS-t se tud az ember értelmezni, akkor mégis mire számít az ember? Tehát, ezzel kapcsolatban azt javaslom, próbáljatok a nyelvtanulásra is koncentrálni, hiszen ezen múlik, mennyire lesz sikeres az ember.

A következő bejegyzés sorozatban ötleteket és tanácsokat fogok megosztani veletek a munkakereséssel kapcsolatban. Ezeket az információkat egy profi cég tanácsadójától vettem át és saját kiegészítéseket is tartalmaz. Végső soron azoknak szól, akik már itt vannak és nem félnek a munka után menni és nem várnak a sült galambra. Ennél fogva nem minden része lesz hasznára a mindenkinek, de remélem, azért páran majd profitálnak belőle.

Szólj hozzá!

Címkék: munkavállalás


Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása