Utolsó kommentek

NYOMJ EGY LÁJKOT!

Anglia, élet és munkavállalás

Ha angliai munkavállalást tervezel, jó helyen jársz. Ennek a blognak a célja ugyanis az informálás és a tapasztalatok megosztása.

NYOMJ EGY LÁJKOT!

My VisitorStat

2011.02.25. 09:15 Árpádiusz

Munkakeresés haladóknak-Kísérőlevél

 

Vannak, akik szerint teljesen felesleges, bár egyes munkáltatók örömmel veszik, ha valaki kísérő- vagy motivációs levelet ír (angolul: coverletter) és ezt mellékletként küldi el az önéletrajza mellé.

Lényeges, hogy rövid és célirányos legyen, vagyis a megpályázott hirdetésre szabva készüljön el. Tartalmazhat elemeket az önéletrajzból, de a lényege, hogy a következő elemeket tartalmazza:

- A megpályázott hirdetés

- Rövid leírás, miért pályázik a hirdetésre

- Miért keresel munkát

- Mik az erősségeid, ami miatt alkalmasnak tartod magadat a munkakörre.

Érdemes az álláshirdetésben szereplő követelmények egy részét az indoklásba átvenni, persze nem szó szerint. Például, ha logisztikai múltat követelnek, akkor ki lehet emelni, hogy te raktározási tapasztalattal rendelkezel. Mivel angol nyelvű szövegről van szó, a legegyszerűbb, ha picit átfogalmazva veszi át az ember a szöveget a hirdetésből illetve más hirdetésekből, ügyelve arra, hogy nyelvtanilag helyes legyen.

 A levél lezárását úgy kell megfogalmazni, hogy kifejezed a szándékodat a személyes interjúval kapcsolatban illetve, udvariasan közlöd, hogy szeretnéd, ha a leveled nem maradna válasz nélkül.

Szólj hozzá!

Címkék: önéletrajz munkavállalás


Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása