Utolsó kommentek

NYOMJ EGY LÁJKOT!

Anglia, élet és munkavállalás

Ha angliai munkavállalást tervezel, jó helyen jársz. Ennek a blognak a célja ugyanis az informálás és a tapasztalatok megosztása.

NYOMJ EGY LÁJKOT!

My VisitorStat

2011.06.01. 02:44 Árpádiusz

Tutimunka...ha akarod :)

 Poénból kinéztem magamnak egy "céget" ami angliai munkaközvetítéssel foglalkozik. Végigböngésztem a weblapjukat. Elég szószátyárra sikerült, amivel nem is lett volna baj. Ugyanis amolyan "megmondom a frankót" stílusú, de pár érdekes dolgot találtam.

 1. Idézet:

 "Feltöltjük az újonnan nyitott angol bankszámládat heti 50 – 60 Fonttal (esetenként ez több is lehet). "

 A cég az általad megkeresett fizetésen felül heti 50-60 font extra pénzt kínál. Vagyis dolgozol heti kb. 40 órát (nettó 190 GBP)  és a cég ezt megfejeli neked minden héten kb. másfél napi bérrel.

Hogyan? Miért?

 2. Idézet:

 "Mindezt hogyan tudod megkapni? A részleteket a munkaszerződés megkötése után azonnal a kezedbe adjuk! "

 Tehát a titokra csak akkor derül, ki ha már ott vagy...De ami a legérdekesebb:

 3. Idézet:

 "Szolgáltatásunk programdíjas, ami akkor fizetendő, ha már biztosan tudjuk, hogy mikor utazol. Ez egy egyszeri, 80.000,- Ft. "

 Vagyis elkérnek egy rakás pénzt előre, úgy, hogy semmi se biztos csak a kiutazásod időpontja. Na, ez nekem kicsit furcsa volt, ezért megpróbáltam minél több infót kideríteni a cégről. Anélkül, hogy bárki személyiségi jogaiba belegázolnék a következőket tudtam meg.

 A domain-név tulajdonosa egy magyar hölgy, aki Nagykállón lakik.

 Domain-név ellenőrzés itt: http://www.domaintools.com/

 A cég angol, hivatalosan be van jegyezve az itteni cégbíróságon.

 Cégbíróság adatbázisa:

 http://wck2.companieshouse.gov.uk/a56311b1725ff61a22097ffeecf40783/wcframe?name=accessCompanyInfo

 A cég tulajdonosa román állampolgár. Ez a weboldalon kiderül.

 Ezek után a hölgy nevét beírtam a Google keresőbe és rengeteg találatot kaptam. Ezek többsége fórumbejegyzés, ami arról szól, hogy ez egy csaló csapat és megtalálható a "partnerek" neve is egy-két bejegyzésben.

 Ha valaki úgy dönt, hogy mindenképp magyar munkaközvetítő cégen keresztül akar ide kijönni, akkor nem árt, ha előtte leellenőriz egy-két dolgot a neten. Nem kerül sok időbe, viszont sok kellemetlenséget el lehet ezzel kerülni.

 

4 komment

Címkék: vámszedők


Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

reka80 2011.05.08. 12:10:18

kedves arpadiusz, nagyon jo a blogod! rengeteg a hasznos info, es optimalisan elegyednek az objektiv es a szubjektiv tartalmak. latom, nincs sok hozzaszolas valamiert, pedig igazan hianypotlo, csak igy tovabb!
en is angliai kiutazasra keszulok, nyelvtudassal, szakmaval, es pont egy ilyen jellegu blogot kerestem, ahol egy "tapasztalt" munkavallalo irja le a gondolatait. nagyon koszi! :)

Árpádiusz 2011.05.08. 15:12:44

Kedves Réka!
Köszönöm a dicsérő szavakat, remélem hogy a jövőben is hasznát tudod venni a blogomnak

ZmanUK 2011.05.11. 19:10:47

Szerintem az 50-60 font a tax credit, amit akkor igenyelhetsz meg a kormanytol ha nem dolgozol teljes munkaidoben ... hat ez itt a titok ... hihetetlen hany becsapos allaskozvetito van

Árpádiusz 2011.05.12. 06:28:26

Lehetséges, hogy erről van szó. Az azért elszomorító,hogy sokan visszaélnek azzal, hogy az emberek szeretnének hinni egy jobb életben (sokszor nagyon naivan) és nincsenek tisztában az "apró betűs" résszel.
süti beállítások módosítása