Utolsó kommentek

NYOMJ EGY LÁJKOT!

Anglia, élet és munkavállalás

Ha angliai munkavállalást tervezel, jó helyen jársz. Ennek a blognak a célja ugyanis az informálás és a tapasztalatok megosztása.

NYOMJ EGY LÁJKOT!

My VisitorStat

2011.07.01. 20:04 Árpádiusz

Szoba- és lakásbérlés

 Angliában általánosan elterjedt lakhatási forma az úgynevezett flat share vagy house share, amikor egyedülálló emberek, párok nem egy egész lakást vagy házat bérelnek ki, hanem csak egy szobát, megosztva a közös helységeket más albérlőkkel. Ebben két verzió lehetséges.

- Működhet úgy, hogy kifejezetten szobakiadásra szakosodott „landlord”-tól bérel az ember. Ilyenkor az ember a maga ura.

Előnye: Kis befektetés, továbbá bármikor költözhetsz, és nem függsz másoktól.

Hátrány: nem választhatod meg a lakótársak mennyiségét és minőségét sem.

- Másik lehetőség, hogy összeáll egy csapat és együtt bérlik az ingatlant. Ez utóbbi esetben kell valaki, akinek a nevén fut a bérleti szerződés és az ő nevére fognak szólni a közüzemi számlák is.

Előnye: Barátok vagy családtagok laknak együtt.

Hátránya: Nagy befektetést igényel, és ha valaki kiesik a csapatból, az anyagilag mindenki meg fogja érezni.

Az Egyesült Királyságban komoly költségekkel kell számolnia annak, aki egyedül szeretne lakást vagy házat bérelni. Ilyenkor lehet közvetlenül a ház tulajdonosától illetve ügynökségen keresztül bérelni az ingatlant. Vidéken nem annyira vészesek az árak, de London ebből a szempontból nem a legjobb választás. Ráadásul több havi kauciót kell kifizetni előre, ami ugyebár szintén komoly befektetés.

Szólj hozzá!

Címkék: szállás költségek előkészület


Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása