Utolsó kommentek

NYOMJ EGY LÁJKOT!

Anglia, élet és munkavállalás

Ha angliai munkavállalást tervezel, jó helyen jársz. Ennek a blognak a célja ugyanis az informálás és a tapasztalatok megosztása.

NYOMJ EGY LÁJKOT!

My VisitorStat

2011.07.17. 18:14 Árpádiusz

Önkormányzati adó - Council Tax

 

Ennek a helyi adónak a segítségével finanszíroznak olyan szolgáltatásokat, mint a rendőrség vagy épp a szemétszállítás. Minden ingatlanra fizetni kell és az összege az ingatlan értékétől és a városon belüli elhelyezkedésétől egyaránt függhet. Szobabérlés esetén, ha a bérleti díj tartalmazza a számlákat, akkor a Council Tax összege is benne foglaltatik ebbe. Amennyiben valaki házat vagy lakást bérel, a bérleti díjba nem szokták ennek összegét belekalkulálni, ezért ez extra költségként fog jelentkezni. Ez éves szinten 1,000-1,500 font körüli összeg, tehát nem olcsó mulatság.

 

1 komment

Címkék: szállás költségek


Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

A Szabócsalád 2013.01.31. 13:08:18

Szeretném megjegyezni, hogy ápr. 1-márc.31-ig szól az évi fizetési kötelezettséged, persze az elején a beköltözés dátumától számítják márc.31-ig. Bárki bármit is mond, nem kell azonnal elintézni a council taxot. Ezt azért írom, mert minket ijesztgettek, hogy aj de nagyon meg leszünk büntetve, mivel aug.végén költöztünk és november végén jeleztük csak, hogy fizetnénk a restanciánkat. Csak a notórius nem fizetőket bírságolják! A council rugalmas, segítőkész, a számla hátoldalán felajánlják a részletfizetés lehetőségét is :)
süti beállítások módosítása