Utolsó kommentek

NYOMJ EGY LÁJKOT!

Anglia, élet és munkavállalás

Ha angliai munkavállalást tervezel, jó helyen jársz. Ennek a blognak a célja ugyanis az informálás és a tapasztalatok megosztása.

NYOMJ EGY LÁJKOT!

My VisitorStat

2011.08.04. 21:27 Árpádiusz

Gépjármű ideiglenes honosítása, importálása Angliába

 Diákok, látogatók és munkavállalók, aki nem angol rendszámú gépjárművel érkeznek az Egyesült Királyság területére a következő szabályozás alá esnek:

 

Látogatási szándékkal érkező személyeknek nem kell regisztrálni a gépjárművét, ha 12 hónapos időszak alatt kevesebb, mint 6 hónapig tartózkodnak Angliában. Viszont az anyaországhoz kötődő biztosítással rendelkezniük kell.

Bárki, aki 6 hónapnál tovább kíván Angliában tartózkodni köteles beregisztrálni gépjárművét a DVLA-nal és adót fizetni.

Ha a rendőrség megállít egy nem angol rendszámú járművet: A sofőrnek igazolnia kell, hogy mikor lépett az Egyesült Királyság területére. Ehhez elég például a kompjegy vagy a vonatjegy. Ha valaki állandó lakosa lesz Angliának (1 év után kérelmezhető ez a státusz) a jármű tulajdonosnak azonnal be kell regisztrálni a járművet, függetlenül attól, hogy, az mióta tartózkodik az országban.

Annak, aki 6 hónapnál tovább kíván itt tartózkodni és saját kocsival jön a következőt javaslom: Őrizze meg a vonat-vagy kompjegyet, amivel az Angliába való belépést igazolja. Készítsen fénymásolatot róla és az eredetit tartsa otthon, a többi iratával. A fénymásolat legyen mindig a kocsiba, rendőrségi ellenőrzéshez. Ha a rendőr nem fogadja el a másolatot, még mindig van lehetőség a későbbiekben bemutatni az eredetit és nem kell attól félni, hogy az a dokumentum megsérül vagy elveszik.

Szólj hozzá!

Címkék: autó papírmunka dvla


Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása