Utolsó kommentek

NYOMJ EGY LÁJKOT!

Anglia, élet és munkavállalás

Ha angliai munkavállalást tervezel, jó helyen jársz. Ennek a blognak a célja ugyanis az informálás és a tapasztalatok megosztása.

NYOMJ EGY LÁJKOT!

My VisitorStat

2011.08.07. 19:07 Árpádiusz

Car tax

 Autó adót kell fizetni minden Angliában regisztrált járműre, amely használatban vagy üzembe helyezve van. Tehát ha a jármű nincs használatban, de hivatalosan üzembe van helyezve, akkor is adózni kell. Az adófizetést kizárólag forgalomból való kivonással (SORN) lehet elkerülni, de ebben az esetben, természetesen a járművet nem lehet használni. Az adót 6 hónapos vagy 1 éves periódusra lehet befizetni, egy összegben.

Az adót be lehet fizetni telefonon vagy online (extra kártyahasználati díjjal). Személyesen bármely DVLA irodában vagy a postán (Post Office). A személyes befizetéskor a következő dokumentumokat kell bemutatni:

-Kitöltött V10 igénylőlap

-Regisztrációs okirat (V5C) vagy New Keeper Supplement

-Biztosítást igazoló okirat, mely érvényes biztosítást igazol arra az időpontra amikortól a „Tax disc” érvényes.

-Érvényes MOT-t igazoló okirat

-Az adó összege

 Hasznos linkek:

 A jelenleg hivatalos tarifák listája:

 http://www.direct.gov.uk/prod_consum_dg/groups/dg_digitalassets/@dg/@en/@motor/documents/digitalasset/dg_067081.pdf

 „Tax disc” igénylő lap (V10):

 http://www.direct.gov.uk/prod_consum_dg/groups/dg_digitalassets/@dg/@en/@motor/documents/digitalasset/dg_065263.pdf

 

Megjegyzés:

A DVLA rendszeresen ellenőrzi az adatbázisában, hogy kinek nincs befizetve a gépjármű-adó, és aki fennakad a rostán, annak küldik a 80 fontos büntető csekket. Majd ezek után feljelenti a tulajdonost a helyileg illetékes bíróságon is, mely maximum 1,000 font bírságot róhat ki.

 

 TAX DISC:

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: autó költségek papírmunka


Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása