Utolsó kommentek

NYOMJ EGY LÁJKOT!

Anglia, élet és munkavállalás

Ha angliai munkavállalást tervezel, jó helyen jársz. Ennek a blognak a célja ugyanis az informálás és a tapasztalatok megosztása.

NYOMJ EGY LÁJKOT!

My VisitorStat

2011.08.12. 20:42 Árpádiusz

MOT

 Az MOT nem más, mint műszaki vizsga. Minden közlekedésben résztvevő jármű, amely eléri a 3 éves kort, át kell esnie ezen a vizsgálaton.  A teszt lényege, hogy megállapítsa, a gépjármű alkalmas-e közúti közlekedésre. Maga a teszt államilag szabályozott díjért történik és magába foglalja a műszaki és a környezetvédelmi ellenőrzést is. Természetesen, ha a teszt bármilyen hiányosságot, hibát kimutat, akkor a javítás extra költséget jelent.

 

 MOT teszt tarifatáblázat:

 http://www.dft.gov.uk/vosa/repository/MOT%20test%20fees%20and%20appeals%20aPR%2010.pdf

 MOT Teszt-központ kereső: http://www.ukmot.com/

4 komment

Címkék: autó költségek papírmunka


Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

SzucsGabri 2011.08.26. 19:41:49

Szia!
Tudnal arrol informaciot, hogy ha itt beregisztraljuk az autot, akkor Magyarorszagon ugyanugy kell fizetni a biztositast es sulyadot? Illetve mi lesz a magyar rendszammal, kuldenek ertesitest a magyar hatosagoknak, hogy angol rendszamot kapott az auto? Sehol nem talalok erre vonatkozo informaciot.
Elore is koszonom a valaszt.
Gabi

Árpádiusz 2011.08.26. 20:18:31

@SzucsGabri: Szia!
Tudomásom szerint, ha megvan az angol regisztráció, akkor a magyar rendszámmal és forgalmival be kell menni Mo-on a Közeledés Felügyelethez és ott kell kérni a forgalomból való kivonást. Az egész honosításnak viszont van egy nagyon durva anyagi vonzata. Ez pedig a biztosítás. Az itteni biztosítók bele fognak kötni mindenbe csakhogy magasabb díjat tudjanak elkérni. Ez azt jelenti, hogy havi 180-200 font lesz csak a biztosítás a kocsira. Míg egy "benszülött" kocsira kb. 110-130 font a havi díj. Megéri? Szerintem nem, ezért se ment ebbe az egész procedurába bele egyetlen ismerősöm se. Én se ajánlom senkinek.

SzucsGabri 2011.08.26. 22:15:24

@Árpádiusz:
Koszonom szepen a gyors valaszt! Hat ez eleg rosszul hangzik igy. :) Nagyon meggondolando.
Egyebkent nagyon hasznos a blogod, koszonom a sok informaciot!
Minden jot!

Árpádiusz 2011.08.26. 22:18:46

@SzucsGabri: Örülök, ha segíthetek. Ha bármi más érdekel, kérdezz nyugodtan. Ha tudok, segítek. Üdv.:Árpád
süti beállítások módosítása