Utolsó kommentek

NYOMJ EGY LÁJKOT!

Anglia, élet és munkavállalás

Ha angliai munkavállalást tervezel, jó helyen jársz. Ennek a blognak a célja ugyanis az informálás és a tapasztalatok megosztása.

NYOMJ EGY LÁJKOT!

My VisitorStat

2011.09.11. 00:08 Árpádiusz

Gépkocsi adás-vétel 1. rész

Angliában viszonylag egyszerűen és olcsón lehet használt autóhoz hozzájutni.  A kocsik alapból olcsóbbak, mint Magyarországon. Ez pedig a fordított kormánynak köszönhető, hiszen ezáltal a piac igencsak szűk. Persze az árat nagyban befolyásolja a jármű „adminisztratív” kondíciója is. Vagyis, hogy érvényes-e az MOT, van-e rajta biztosítás illetve érvényes adókorong.

 Mivel évente több mint 250,000 autót lopnak el, érdemes óvatosnak lenni. A tolvajok évente mintegy 40,000 autót klónoznak. Vagyis legálisan forgalomban lévő kocsi adatait használják fel, hogy egy lopott autót eladjanak. Ezért mindenkinek azt javaslom, a vásárlás előtt legyenek körültekintőek illetve megbízható helyről szerezzék be a hőn vágyott autót.

 

A másik lényeges dolog, amire érdemes odafigyelni, az a műszaki állapot. Ismerőseim tapasztalata alapján itt átlagban rosszabbak a viszonyok. Először is, mert a tulajdonosok nem igazán törődnek a kocsikkal, másrészt pedig a szerelők drágán és szarul dolgoznak.

 

 A következő bejegyzés sorozat a gépkocsi adás-vétel különböző részeivel fog foglalkozni és remélem ezzel jópár jövendőbeli autótulajdonos dolgát fogom megkönnyíteni. 

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: autó


Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása