Utolsó kommentek

NYOMJ EGY LÁJKOT!

Anglia, élet és munkavállalás

Ha angliai munkavállalást tervezel, jó helyen jársz. Ennek a blognak a célja ugyanis az informálás és a tapasztalatok megosztása.

NYOMJ EGY LÁJKOT!

My VisitorStat

2011.09.19. 00:08 Árpádiusz

Sérült vagy roncs járművek kategóriái

 Ezt a bejegyzést azoknak ajánlom, akik Magyarországon vesznek Angliából származó használt autót és nem tudják, miért van bekategorizálva a jármű.

Minden olyan jármű, mely valamilyen sérülést szenvedett  „Motor Salvage”-nak van minősítve és biztosítási kategóriába van sorolva. Ezek a kategóriák a következők:

 Category A: Teljesen roncs jármű, mely ki van vonva a forgalomból. Bezúzásra van ítélve. A bezúzásról értesíteni kell a DVLA-t és a HPI-t.

 Category B: Teljesen roncs jármű, mely ki van vonva a forgalomból. Az alkatrészeit fel lehet használni, de a karosszériát be kell zúzni. A bezúzásról értesíteni kell a DVLA-t és a HPI-t.

 Category C: Biztosítás szempontjából ki van vonva a forgalomból, mivel a javítás költségei többe kerülnek, mint az autó. Ennek ellenére el lehet, adni illetve a javítást el lehet végezni és forgalomba lehet a járművet állítani. Amennyiben nem roncsnak, hanem javítható járműként adják el, VIC ellenőrzést kell rajta csinálni. Erről értesíteni kell a DVLA-t és a HPI-t.

 Category D: Biztosítás szempontjából ki van vonva a forgalomból, egyéb okból. Megengedett a javítása és az újbóli üzembe helyezése. Erről értesíteni kell a DVLA-t és a HPI-t.

 Category X: Nem szerepel a HPI regiszterben, mert csak apró sérülése volt, vagy azért mert lopott, de a rendőrség által megtalált jármű.

2 komment

Címkék: autó hpi dvla


Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lutor 2011.09.25. 21:33:17

Köszönöm szépen az eddigi segítségeket! :)

Árpádiusz 2011.09.25. 21:34:45

@Lutor: Szivesen! Remélem sikerrel jársz!
süti beállítások módosítása