Utolsó kommentek

NYOMJ EGY LÁJKOT!

Anglia, élet és munkavállalás

Ha angliai munkavállalást tervezel, jó helyen jársz. Ennek a blognak a célja ugyanis az informálás és a tapasztalatok megosztása.

NYOMJ EGY LÁJKOT!

My VisitorStat

2011.08.14. 19:58 Árpádiusz

Gépjármű biztosítás Angliában 2. rész

 Ha az eddig felsorolt tortúra még nem vette el senkinek a kedvét attól, hogy a MO.-ról hozott autóját Angliában honosítsa, akkor remélem ezzel a bejegyzéssel végleg sikerül meggyőznöm mindenkit, hogy ez a dolog teljesen felesleges.

 Honosítás esetén, a kérelem beadása előtt meg kell kötni a biztosítást. Angliában rengeteg cég foglalkozik ezzel, és jópár weboldal foglalkozik összehasonlító jellegű brókerkedéssel. A baj ebben az esetben az üzleti lehetőség, ami nem nekünk, hanem természetesen a cégeknek nagy üzlet. A biztosítás megkötésekor rengeteg tényező befolyásolja a végösszeget, ami miatt érdemes nagyon odafigyelni, mikor, milyen választ adunk. Ilyen pl.

-Az egy évre tervezett megtett kilométerek száma

-A hely, ahol a kocsi parkol

-Mennyi idős az angol jogsi

 

Szólj hozzá!

Címkék: autó költségek papírmunka járműbiztosítás


2011.08.13. 09:01 Árpádiusz

Gépjármű biztosítás Angliában 1. rész

 Aki magyar rendszámú kocsival közlekedik, annak is rendelkeznie kell biztosítással. Erre tökéletesen megfelel a magyar biztosítás, de nemzetközileg elfogadott módon kell ezt igazolni. Vagyis a sárga csekk külföldön nem elég! Erre való az úgynevezett zöld kártya. Kiutazás előtt a biztosító társasághoz kell bemenni, ahol ingyen kiállítják. A zöldkártya igénylésekor a biztosítási díj befizetését igazolni kell, ezért be kell mutatni a befizetési bizonylatot (sárga csekk) vagy a bankszámla kivonatot. Amint megvan a zöld kártya, már utazhatunk is, és ha a rendőr megállít, nyugodt lehet a lelkünk.

Szólj hozzá!

Címkék: autó előkészület papírmunka járműbiztosítás


2011.08.12. 20:42 Árpádiusz

MOT

 Az MOT nem más, mint műszaki vizsga. Minden közlekedésben résztvevő jármű, amely eléri a 3 éves kort, át kell esnie ezen a vizsgálaton.  A teszt lényege, hogy megállapítsa, a gépjármű alkalmas-e közúti közlekedésre. Maga a teszt államilag szabályozott díjért történik és magába foglalja a műszaki és a környezetvédelmi ellenőrzést is. Természetesen, ha a teszt bármilyen hiányosságot, hibát kimutat, akkor a javítás extra költséget jelent.

 

 MOT teszt tarifatáblázat:

 http://www.dft.gov.uk/vosa/repository/MOT%20test%20fees%20and%20appeals%20aPR%2010.pdf

 MOT Teszt-központ kereső: http://www.ukmot.com/

4 komment

Címkék: autó költségek papírmunka


2011.08.10. 20:41 Árpádiusz

Gépjármű alkalmassági vizsgálat

Ahhoz, hogy egy Eu-s országból származó gépjármű megkapja az angol forgalmi engedélyt, szükség van bizonyos módosításokra. Ilyen például fényszóró átállítás. Ezeket MOT kiállítására jogosult szerelőműhelyekben célszerű elvégezni. Ezek után lehet kérelmezni a „kölcsönös elismerést” vagyis a Mutual Recognition-t ami végső soron egy igazolás, arról, hogy a gépjármű megfelel az angol előírásoknak. Ezt a dokumentumot a VCA állítja ki és gépjármű honosításkor erre is szükség lehet.

 Az igénylőlapon részletes magyarázó rész található, ezért én ezzel külön nem foglalkozok.

 Az igénylő lap letölthető innen:

 http://www.direct.gov.uk/prod_consum_dg/groups/dg_digitalassets/@dg/@en/@motor/documents/digitalasset/dg_071776.pdf

 Az igazolás ára 70 font, a befizetéshez szükséges nyomtatvány letölthető innen:

 http://www.vca.gov.uk/vca/additional/files/payment-form/vca-payment-form/payment-form.pdf 

Szólj hozzá!

Címkék: autó költségek papírmunka


2011.08.08. 13:21 Árpádiusz

V5C-Gépjármű törzskönyv

 

A V5C-Vehicle Registration Certificate vagyis a gépjármű törzskönyv, amit a DVLA állít ki. Lényege, hogy a gépjárműről tartalmaz információkat és nem bizonyítja a tulajdonjogot. A V5C akkor kerül kiállításra, amikor a jármű hivatalosan be lett regisztrálva a DVLA-nál. A törzskönyv a regiszterben szereplő üzemben tartónak postázzák, ami nem minden esetben a jármű tulajdonosa. Első alkalommal való kiállításkor 25 fontot kell kifizetni érte.

 

A törzskönyv az alábbi adatokat tartalmazza:

-A jármű rendszáma

-Az üzemben tartó neve és címe

-Egyéb információk

 

A V5C-t igénylő formanyomtatvány (V62) letölthető innen:

 

http://www.direct.gov.uk/prod_consum_dg/groups/dg_digitalassets/@dg/@en/@motor/documents/digitalasset/dg_067819.pdf

Szólj hozzá!

Címkék: autó költségek papírmunka


süti beállítások módosítása