Utolsó kommentek

NYOMJ EGY LÁJKOT!

Anglia, élet és munkavállalás

Ha angliai munkavállalást tervezel, jó helyen jársz. Ennek a blognak a célja ugyanis az informálás és a tapasztalatok megosztása.

NYOMJ EGY LÁJKOT!

My VisitorStat

2011.02.23. 09:13 Árpádiusz

Munkakeresés haladóknak-Önéletrajz

 Egy korábbi bejegyzésben már írtam erről, de mivel a mostani tanácsok már inkább olyanoknak szólnak, akik itt élnek és rendelkeznek angol referenciával, ezért úgy gondolom érdemes ezt a részt is komolyabban körbejárni. Nehéz megmondani a tökéletes önéletrajz receptjét, hiszen különböző emberek olvassák őket, ennél fogva mindenkinek más elvárásai vannak ezzel kapcsolatban. Ennek ellenére lehet követni egy bizonyos irányelvet a felépítése szempontjából, ami általánosan működik, és szintén segíthet a sikerhez.

 

Felépítés 

Tartalmazzon minden lehetséges elérhetőséget, telefonszámot, e-mail címet a könnyű kapcsolatfelvétel érdekében. Kerülni illik olyan személyes adatok megadása, mint családi állapot, nemzetiségi illetve vallási hovatartozás megadása.

 Érdemes felsorolni minden iskolai tanulmányt, tanfolyamot. Ez esetben a fordított időrendűség ajánlott. Vagyis a legfrissebb, legmagasabb végzetséget kell először leírni.

 Ezek után jöhetnek az extra készségek felsorolása, mint számítógépes és szövegszerkesztői ismeretek.

 Következő lépésben kell felsorolni a munkavállalói múltat. Itt érdemes pár szóban leírni, hogy pontosan mit csinált az ember, de nem szabad hosszas részletekbe menni. Ebben az esetben is a fordított időrendűség ajánlott.

Végezetül említést lehet tenni hobbyról illetve a referenciákról is.

Egyéb tippek 

A nyomtatott változat sima, fekete-fehér legyen.  Nem szükséges keretezéssel dekorálni illetve fényképet mellékelni hozzá. Ne legyen több 2 oldalnál, hiszen a személyzetisek tucatszám kapnak önéletrajzokat, ennél fogva nem szánnak az elolvasásra sok időt.

 Helyesírás és nyelvtan szempontjából illik ellenőrizni, hiszen ezzel is el tud az ember bukni könnyedén egy állást.

 Tartalmazhat csúsztatásokat, de ügyeljünk arra, hogy ne írjunk be olyan tudást vagy tapasztalatot, melynek hiánya egy lehetséges állásinterjú alatt kibukik.

Szólj hozzá!

Címkék: önéletrajz munkavállalás


Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása