Utolsó kommentek

NYOMJ EGY LÁJKOT!

Anglia, élet és munkavállalás

Ha angliai munkavállalást tervezel, jó helyen jársz. Ennek a blognak a célja ugyanis az informálás és a tapasztalatok megosztása.

NYOMJ EGY LÁJKOT!

My VisitorStat

2011.03.01. 10:43 Árpádiusz

Szakmával és angoltudással 1. rész - Bevezető

 Tegyük fel, hogy valaki hazai viszonyokhoz képest „jól fizető” szakmával és középfokú nyelvvizsgával arról álmodozik, nekivág Angliának és kipróbálja milyen az igazi Sziget-Fesztivál. Nos, nekik csak azt tudom ajánlani, hogy fel lehet ébredni. Tény, hogy itt jobban megfizetik a tudást és a tapasztalatot,de csak akkor, ha az angol. És most a bruttó, éves fizetségről (zárójelben a hozzávetőleges nettó havibér):

-Gyakorlott sofőr:  15,000 font (1,022 GBP/hó)

-Csoportvezető: 16,000 font (1,080 GBP/hó)

-Supervisor: 20,000 font (1,310 GBP/hó)

-Informatikus: 24,000-40,000 font (1,540-2,460 GBP/hó)

-Tanár: 35,000 font-45,000 (2,172-2,738 GBP/hó)

Jól hangzik, igaz? Hát persze. De sajnos már el is érkeztünk az első buktatóhoz, ez pedig a nyelv. Az évek alatt sok olyan emberrel találkoztam, aki középfokú nyelvvizsgával rendelkezett, mégse ment vele semmire. Miért? Mert a nyelviskolai angolnak semmi köze a hétköznapi életben használthoz, a szakmai angolról nem is beszélne. Persze egyéni adottságtól függően bele lehet rázódni, de ehhez bizony idő kell.

 A másik probléma a referencia. Vagyis a szakmai tudás és múlt, amit az angolok megkövetelnek, de furcsa mód nem igazán érdekli őket, ha ez a tudás külföldről származik. Ennek köszönhetően, még ha valaki jó kvalitásokkal is rendelkezik, bizony oda kell állnia a szamárlétrához.

Összegzésként azt tudom ajánlani, hogy ha valaki a tanult szakmájában akar elhelyezkedni, akkor legyen türelmes. Próbálkozzon alacsonyabb szinten, szerezzen angol referenciát, vagy ha teheti, akkor végezzen el itt valamilyen tanfolyamot ill. szakmai képzést itt. Tudom, ehhez pénz és idő kell, de itt megéri befektetni a jövőbe.

3 komment

Címkék: munkavállalás nyelvtudás pénzkereset


Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ZmanUK 2010.11.15. 10:53:12

A nyelv/angol gyarkolat fontossagaval teljesen egyetertek.

Informatikan belul azonban vannak papiron (Cisco papirok pl), amelyek meglete adott esetben mar eleg is ahhoz hogy felvegyek az embert dolgozni

GabriellaSZ · http://vuvei.blog.hu/ 2011.05.22. 20:15:34

Tanároknak, eü dolgozóknak és diplomával rendelkező szociális munkásoknak regisztráltatni kell magukat, ahhoz, hogy legálisan tudjanak dolgozni.

Árpádiusz 2011.05.22. 21:38:18

@GabriellaSZ: Kedves GabriellaSz!

Kérlek, a regisztráció részleteit ird meg nekem e-mailben, hogy ezt az infót meg tudjam osztani az olvasókkal. Köszönöm!
Válasz
süti beállítások módosítása