Utolsó kommentek

NYOMJ EGY LÁJKOT!

Anglia, élet és munkavállalás

Ha angliai munkavállalást tervezel, jó helyen jársz. Ennek a blognak a célja ugyanis az informálás és a tapasztalatok megosztása.

NYOMJ EGY LÁJKOT!

My VisitorStat

2011.06.12. 01:40 Árpádiusz

Egy hirdetés utóélete 3.

 Utószó gyanánt. Kalandor szerencsés volt. Több okból is. Először mert a Főnök nem vette el az útlevelét valamilyen mondva csinált indokkal. Másrészt, mert vele kivételt tett a fizetés ütemezésével kapcsolatban, de leginkább azért, mert volt, aki segítsen neki, távol az otthonától. Persze már többen megléptek a Főnök házából, de mindegyiknek úszott a pénze. Kinek több, kinek kevesebb. De még mindig vannak ott elegen…. Ki tudja miért?

Persze most felmerül bennetek az, hogy „ilyen nem létezik, ezt nem teheti meg” pedig igen. Megteheti és meg is teszi. Miért nem fordul senki a hatóságokhoz? Ugyan mi történne? Kiszáll a rendőrség és leigazoltat mindenkit. Kijönnek az önkormányzattól és szétköltöztetik a lakókat, hogy a házban csak a törvény által előírt mennyiségű ember lakjon. Ezek után eljárás indul a Főnök ellen, aminek a végén kap egy kisebb-nagyobb pénzbírságot. Ennyi, nem több. Aztán minden kezdődik elölről….. 

Szólj hozzá!

Címkék: vámszedők


2011.06.09. 01:18 Árpádiusz

Egy hirdetés utóélete 2.

  Kalandorunk beköltözött a Főnök által bérelt házba és innentől kezdve tessék figyelni a számokat. Egy 3 szintes, 7 szobás házba került, ahol 36 ember lakott ott. A szobába ahova került, rajta kívül még 5 ember volt. Az ott lakóktól megtudta, hogy csúcsidőben több mint 40 ember is lakott a házban. Volt, aki akkor fürdőkádban aludt. Igazi tömegszállás. Kalandor igencsak furcsának találta a helyzetet, de nem volt mit tenni. Megnyitották a bankszámlát a nevére, beregisztrálták egy ügynökséghez és pár nap múlva már dolgozott is. Igaz, még mindig nem tudta mi vár rá, hiszen a Főnökkel még nem találkozott. Csak néhány részlet jutott a tudomására a többi lakó elbeszéléseiből.

 10 nap elteltével találkozott a Főnökkel. Ő elmondta, hogy a munka és a szállás egybe van, vagyis amíg ott lakik, addig van meló. A munkavégzésért pedig a következő „javadalmazásban" részesül:

-Koszt és kvartéj

-Heti 20 font zsebpénz

-Heti 1 csomag dohány

-6 hónap munka után 1,000 font kézpénz

 Mivel csak ekkor derült ki, hogy Kalandor nem kaphatja meg a bankkártyáját, mert azt a Főnök magánál tarja, ezért egyfajta patt helyzetben volt, de megpróbált alkudozni. Arra hivatkozva, hogy a feleségének rendszeresen kell hazaküldenie pénz, elérte, hogy a Főnök heti részletbe adja oda neki az 1,000 fontot. Így kétheti apanázzsal a zsebébe „elszökött” a házból. Sikerült telefonon beszélnie a már régóta itt élő ismerősével, aki azonnal a segítségére sietett.

 Az elköltözése első napján letiltatták a bankkártyát és kértek egy újat, megváltoztatott PIN kóddal. Beregisztrált egy ügynökséghez, ami már másnap munkát adott neki és az óta is folyamatosa dolgozik. Tehát legálisan dolgozik és nyugodt körülmények között lakik. Szerencsés volt. Hisz elmondta, van aki már több mint egy éve él a Főnök házában és még mindig arra vár, hogy kifizesse neki a beígért 1,000 fontot…..

Szólj hozzá!

Címkék: vámszedők


2011.06.06. 07:50 Árpádiusz

Egy hirdetés utóélete 1.

 Egy megtörtént esetet kívánok most megosztani veletek. A sztorit, elképedve hallgattam. Nem akartam elhinni, hogy ilyen lehetséges. Sem azt, hogy emberek képesek másokat ilyen helyzetbe hozni, sem azt, hogy sokat eltűrik az ilyen bánásmódot. De sajnos ez valóban megtörtént, bármilyen hihetetlen is. Most pedig az eset részletei:

Emberünk (legyen a neve: Kalandor) olvasott egy hirdetést Magyarországon, mely valahogy így szólt:

- Gyári munka Angliában. Fizetés minimálbér. Szállás és ellátás megoldott.

Felhívta a hirdetésben szereplő telefonszámot. Egy fejvadásszal hozta össze a sors, aki fejpénzért toborozta az embereket a Főnök megbízásából. A beszélgetések során nem kapott sok konkrét infót a dologgal kapcsolatban, de hamarosan megbeszélték a kiutazás részleteit.

 Kalandornak ekkor volt egy érdekes húzása. Felvette a kapcsolatot egy rég nem látott ismerősével, aki már évek óta Angliában él.  A régi ismerős óva intette Kalandort, de az nem törődött vele. Már késő volt amúgy is. Kalandor kölcsön pénzből megvette a repülőjegyet és már kint is volt. 

 Kalandort a Főnök felesége fogadta a repülőtéren, ahol közölte vele: A főnök elutazott egy hétre, addig is, ő elhelyezi a szálláson, de a részleteket vele kell megbeszélnie. Mindenesetre szállás, ellátás és munka lesz….úgy is volt….folyt. köv.

 

Szólj hozzá!

Címkék: vámszedők


süti beállítások módosítása